JAK VYBRAT IDEÁLNÍ TVAR BRÝLÍ

On: favorite Hit: 1427
JAK VYBRAT IDEÁLNÍ TVAR BRÝLÍ

JAK VYBRAT IDEÁLNÍ TVAR BRÝLÍ

Pro výběr obrouček platí „geometrická“ pravidla a odrazit se můžete od tvaru vašeho obličeje. 

OVÁLNÝ OBLIČEJ

Máte oválný obličej? Hurá, máte vyhráno. S největší pravděpodobností vám budou sedět téměř všechny tvary brýlí. Můžete vyzkoušet i maxi brýle nebo třeba pilotky. Symetrie obličeje vám dopřává širokou možnost výběru. Teď už si jen zvolit ty, které vás osloví a budou vám perfektně sedět. Máme pro vás jen jedno malé upozornění, vyhněte se úzkým obroučkám nebo obrubám s těžkými konstrukčními prvky. Můžete experimentovat i v barevných variacích. V této oblasti doporučujeme jen zhodnotit, jestli jste letní nebo zimní typ. Více rad a inspirace najdete v našem článku Barevná typologie obrub.                                                             

KULATÝ OBLIČEJ

Pokud máte kulatý obličej, budou vám slušet výrazně hranaté obroučky. Hrany rozbijí oválnost obličeje a zostří měkké rysy. I pro tento tvar obličeje existuje mnoho tvarů. Perfektně sednou brýle, které jsou symetrické v šířce i hloubce. Kulatý obličej bude vypadat perfektně v obroučkách s ostrými úhly. Skvělou volbou pro vás jsou obroučky celoočnicové nebo poloobroučky.                                                                  

HRANATÝ OBLIČEJ

U hraného obličeje je tomu přesně naopak. Budou vám slušet zejména kulaté a oválné tvary brýlí, které zjemní vaši tvář a dodají kontrast hranatému profilu. Díky tomu váš obličeje vynikne. Sedět vám budou pilotky, větší brýle oválných tvarů nebo brýle cat eye. Vhodné jsou bezrámečkové obruby a také poloobruby.                                                          

TROJÚHELNÍKOVÝ OBLIČEJ

Je váš obličej užší v horní části oproti spodní, tak to jste majitelem trojúhelníkového tvaru. Ten má nejraději kulatější tvar brýlí. Pokud si přejete zvýraznit horní, užší obličejovou část, doporučujeme nebát se výrazné barvy obrouček, zdobení nebo jiných zajímavých detailů, které upoutají pohled spíše do horní části, a tak se bude jevit výraznější.                                                 

OBLIČEJ VE TVARU SRDCE

Obličej ve tvaru srdce je nejširší v horní části, brada je úzká a lícní kosti jsou vysoké. Pokud je vaším přáním vypadat co nejlépe, doporučujeme sáhnout po oválných nebo kulatých brýlích. Vyhněte se mohutným a těžkým obrubám s mnoha konstrukčními prvky. Vašim cílem by mělo být upozornit na horní část a celkově přidat rovnováhu obličeji.  



Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec