CO DĚLAT PROTI ZAMLŽOVÁNÍ BRÝLÍ

On: favorite Hit: 883
CO DĚLAT PROTI ZAMLŽOVÁNÍ BRÝLÍ

Co dělat proti zamlžování brýlí

Pokud nosíte brýle, asi také řešíte problém s jejich zamlžováním. Pokud je mlžení brýlí i váš případ, máme pro vás pár tipů, jak se dá zamlžování brýlí předejít.

Zkuste jar

Vytvořte si návyk na pravidelné čištění brýlí. Minimálně ráno a večer umyjte brýle vlažnou jarovou vodou a pak je osušte hadříkem z mikrovlákna. Tento praktický hadřík na brýle mějte stále po ruce, nejlépe v pouzdře na brýle. Zkusit můžete i speciální spreje na brýle proti zamlžování, třeba i na potápěčské brýle. Kromě sprejů proti zamlžování skel seženete i hadříky s protizamlžovacím efektem.

Použijte mýdlo

Zamlžování brýlí se můžete zcela vyhnout, když si pořídíte kontaktní čočky. Mohou být jednodenní nebo na více dní. Pokud jste si na ně nikdy nezvykli, vaše brýle vyčistí a částečně i vydezinfikuje kromě jaru a dalších přípravků na mytí nádobí také klasické tuhé mýdlo. Nepoužívejte však tekutá mýdla a gely. Nikdy také své brýle nečistěte lihem, jinak by vám mohly popraskat čočky i obruby, ze kterých by se mohla sloupávat i barva.

Vyzkoušejte pěnu na holení

Na zamlžené brýle vám může pomoci i pěna na holení. Naneste na brýle malé množství holicí pěny a pomocí jemného hadříku brýle vyleštěte do sucha. Na brýlových sklech se vytvoří jemná ochranná vrstva a pára se na nich nebude srážet. Vyhnete se tak nepříjemnému oslepení v závoji mlhy.

Pořiďte si brýle s hydrofobní úpravou skel

Až si budete pořizovat nové brýle, určitě je chtějte s povrchovou vodoodpudivou úpravou, která brání ulpívání kapek a snižuje i mlžení. Hydrofobní vrstva odpuzuje vodu, což znamená , že se brýle mnohem rychleji odmlží a neulpívají na nich ani jiné nečistoty. Důležité je mít brýle správně seřízené, aby vám nepadaly a neposouvaly se tam, kam nemají. Pokud máte u sebe předpis nebo brýlovou kartičku, dioptrické brýle si můžete pořídit i on-line a za pár dní vám hotové brýle přijdou až domů. 

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec