JAK NE/NOSIT DIOPTRICKÉ BRÝLE?

On: favorite Hit: 640
JAK NE/NOSIT DIOPTRICKÉ BRÝLE?

Dnes si nepořizujeme brýle už jen z nutnosti, ale je možné nosit i čiré brýle bez dioptrií. Proč je to v současnosti vyhledávaným a oblíbeným trendem? Odpověď je jednoduchá. Čiré brýle ať s dioptriemi nebo bez mohou dodat vašemu obličeji výraz nebo doplnit outfit. Čirá skla prostě dodávají šmrnc a jsou nepostradatelnou součástí sbírky doplňků slečen i dam. Pojďme se podívat na co si dát pozor při nošení těchto módních či nezbytných brýlí. Jak udělat z brýlí přednost a ne handicap? Následující řádky vám doufáme poradí čeho se vyvarovat a vypadat v nich co nejlépe.  

MASKOVÁNÍ NEDOKONALOSTÍ

Bohužel je tomu tak. Dioptrické brýle mají vlastnost zvýrazňovat nedokonalosti pleti v oblasti očí. Proto se musíme naučit jak správně zamaskovat kruhy pod očima, vrásky a podobné radosti, které se nám vytvářejí v oční oblasti. Abychom se tomu vyhnuly, je nutné lehce zamaskovat tmavé kruhy pod očima vhodným prostředkem (Korektor, make-up, BB cream, atd. dle vašich zkušeností a potřeb.) a použít třeba rozjasňovač, který oči rozzáří, dodá jim jas a odvede pozornost od nedokonalostí. Pozor na velké množství make-upu, ten by vrásky spíše zvýraznil. Důležité je také zvolit správný odstín. Špatná barva může opět nedokonalosti místo maskování zvýrazňovat a výsledný efekt se mine účinkem.

LÍČENÍ OČÍ

V dnešní době jsou dostupné obroučky v celé barevné škále. S barvou obrouček slaďte vaše líčení. Zdá se to jako samozřejmé, ale člověk často po nějaké době přestane barvu svých brýlí tak vnímat. Pokud nosíte obrubu černou či šedou a jiné neutrální barvy, nemusíte příliš hlídat barevnost vašeho očního líčení. Jestliže však máte obroučky barevné je důležité nad stínováním očí zapřemýšlet. Nedoporučujeme ladit do stejného barevného tónu jako obrubu, spíše naopak. Kontrastujte! Nezapomeňte samozřejmě na barevnost outfitu či dalších doplňků. Chystáte se někam na významnější událost? Vyzkoušejte si předem vhodné kombinace, ať pak na poslední nepropadáte panice.

KRÁSNÉ ŘASY

Další důležité pravidlo pro nositelky brýlí je udržovat své řasy v perfektní kondici. Udržujte je v pěkném tvaru a stavu. Pro úpravu můžete použít kleštičky a samozřejmě použijte vhodnou barvu řasenky. Umělé řasy jsou také možné, ale i pro ně platí krásné, upravené a doplněné.  

NEBOJTE SE VÝRAZNÝCH RTŮ

Obecně se traduje, že v obličeji by měl panovat jen jeden výrazný prvek. Pro nositelky brýlí to tak ale úplně neplatí, jelikož oči vypadají za čočkami jinak. Zejména majitelky černých a kovových obrouček mohou sáhnout po výrazné rtěnce. Jestliže však máte obroučky barevné, zacházejte s barvou na rty opatrně a s rozvahou. Pro běžné nošení můžete sáhnout po rtěnce nude nebo zvýraznit a opticky zvětšit rty leskem na rty.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec