7 TIPŮ JAK SE STARAT O BRÝLE

On: favorite Hit: 429
7 TIPŮ JAK SE STARAT O BRÝLE

7 TIPŮ JAK SE STARAT O BRÝLE

Prakticky každý z nás je majitelem slunečních či dioptrických brýlí. Víte ale jak o ně správně pečovat? Čeho se vyvarovat, aby vám dlouho vydržely a plnily svou funkci? Pojďme se podívat na pár tipů, které jsme si pro vás připravili v následujícím článku.

Používejte obě ruce

Schválně, zamyslete se, jak si brýle umisťujete na obličej nebo naopak, jak je sundáváte? Jednou rukou nebo oběma? Pokud jste odpověděli oběma, děláte to správně. Brýle vždy uchopte oběma rukama a manipulujte s nimi. Nechytejte je jen za stranici či nosník, hrozí, že si touto manipulací posunete stranici a rám nebude držet tvar. Správnou manipulací ušetříte čas, který byste strávili u optika či optometristy, aby vám brýle vrátil do kýženého stavu.

Nenoste brýle na temeni

„Kde mám brýle?“ Také jste zahájili pátrací akci po vašich brýlích, které jste při tom měli na hlavě. Brýle nejsou čelenka a mají své místo na očích. Jestliže nosíte brýle na temeni, hrozí, že na ně zapomenete, ohnete se a brýle letí k zemi. Mimo tuto možnost poškození jim ani nesvědčí toto umístění z důvodů změny tvaru rámu a ztráty pevnosti.  

Ukládejte brýle do pouzdra

Pokud brýle nenosíte, pečlivě je uložte do pouzdra pro ně určeného. Zabráníte tak poškrábání a dalšímu mechanickému působení vnějších vlivů. Brýle budou pořád jako nové. Ke všem brýlím zakoupeným na eshopu LUXbrýle.cz dostanete  pouzdro jako dárek. K dámským brýlím od 359,- Kč luxusní velurové se saténovým pytlíčkem. Vybrat si můžete ze 11 barev – černá, šedá, žlutá, červená, fialová, zelená, modrá, růžová, světle fialová, světle růžová a béžová. V případě dámských čirých brýlí (dioptrických, na počítač, čirých) velurové pouzdro menších rozměrů. Vybírat můžete z 5 barev: černé, růžové, modré, zelené a béžové. K ostatním dámským brýlím zase elegantní skládací pouzdro v 6 barvách – černá, červená, metalická zelená, metalická růžová, metalická modrá a růžová. Ani muži nepřijdou zkrátka. I oni dostanou k zakoupeným brýlím jedno z našich stylových pouzder.

Používejte vhodný čistící hadřík

Na čištění čoček vždy používejte hadřík, který je k tomu určený. Perfektní jsou hadříky z mikrovlákna s lehkým antistatickým účinkem. Nepožívejte pro očištění skel oblečení, ubrousky a podobně. Povrch těchto materiálů je zdrsnělý, a proto hrozí poškození. Hadříkem odstraníte i prachové částice, otisky a další.

Čistěte správně

Jak správně brýle čistit? Zapamatujte si: Opláchnout – postříkat – osušit. Brýle čistěte tak, že je opláchnete pod tekoucí vodou, abyste odstranili prachové částice a další nečistoty. Pokud upřednostňujete chemické přípravky, vždy použijte ty, které jsou k čištění brýlí určené. Poté nechte brýle přirozeně uschnout na vzduchu. Jedná se o nejlepší způsob, jak zamezit přichycení prachu na čočku nebo můžete velice jemně osušit hadříkem. Velmi šetrné je také čištění ultrazvukem, proto doporučujeme čas od času navštívit vašeho optika, který brýle jemně vyčistí

Nesahejte na čočky

Jednoduché pravidlo – Čím méně budete sahat na čočky, tím méně čištění. Přesto je péče a pravidelnost pro dlouhou životnost.

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec