POTŘEBUJETE SLUNEČNÍ BRÝLE? ZJISTĚTE, JAK VYBRAT TY PRAVÉ!

On: favorite Hit: 617
POTŘEBUJETE SLUNEČNÍ BRÝLE? ZJISTĚTE, JAK VYBRAT TY PRAVÉ!

Potřebujete sluneční brýle? Zjistěte, jak vybrat ty pravé!

Po slunečních brýlích na jaře a v létě sahá mnoho z nás. Umíte si však vybrat ty pravé tak, aby správně chránili vaše oči a zároveň prostě vypadaly stylově? Při nákupu pánských a dámských slunečních brýlí dodržte tyto zásady.

Kde budete sluneční brýle nosit

Ujasněte si, v jakých situacích budete sluneční brýle používat a co od nich vlastně očekáváte. Potřebujete je na běžné nošení nebo je využijete spíše na sport? Mají být funkční, nesmí vám spadnout při pohybu, nebo budou sloužit spíše jako módní doplněk? Když si ujasníte, kde a kdy chcete brýle použít, bude výběr jednodušší.

Kulatý obličej

Kulatý obličej opticky prodlouží a zeštíhlí hranaté, obdélníkové nebo čtvercové obroučky. Můžete jít také do ostrých linií, prodloužených kočičích obrouček nebo tvaru motýlích křídel. Tyto tvary podtrhnou ty správné rysy ve tváři. Vyhněte se kulatým legendárním lennonkám, které obličej ještě více zakulatí.

Hranatý obličej

Hranatý obličej zjemní kulaté a oválné tvary brýlí. Ve tváři podtrhnou to nejzajímavější a dodají příjemný výraz. Masivní geometrické obruby by mohly působit tvrdě a odměřeně. Pokud nechcete vypadat přísně, vsaďte na brýle se zakulacenými hranami, s tenčími obrubami oválných tvarů a jemným designem

Srdcovitý obličej

Obličeji ve tvaru srdce se špičatou bradou nejvíce lichotí jemné zaoblené tvary nebo silné rámečky. Dobrou volbou jsou brýle typu cat-eye nebo klasické pilotky, které velmi snadno odpoutají pozornost od výrazné brady a opticky vyváží proporce vaší tváře. Hodí se ke každému outfitu a jde o model unisex. 

Trojúhelníkový obličej

Širší trojúhelníkový obličej s výraznými lícními kostmi a zužující se čelistí opticky vyrovnají masivnější obroučky ve světlých barvách. Zajímavě mohou vypadat i brýle bez obrouček, které mají pouze stranice a skla uchycena šroubkem. Velmi nenápadně potlačí výraznou horní část obličeje a hodí se na každou příležitost.

Oválný obličej

Oválný obličej má v podstatě ideální tvar, ke kterému sednou jakékoliv brýle. Při výběru se proto nemusíte obávat experimentovat nebo se inspirovat nejnovějšími módními trendy. Vyberte si kvalitní sluneční brýle do ověřeného obchodu. 

Ochrana před UV zářením

Sluneční brýle nejsou jen stylový módní doplněk. Musí chránit vaše oči před škodlivým UV zářením, které má velmi negativní účinky na čočku a rohovku. Investujte proto do kvalitních slunečních brýlí, než do těch z tržnice. Ochráníte i citlivou pokožku kolem očí a zabráníte vzniku vrásek

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec