PROČ BYCHOM MĚLI NOSIT SLUNEČNÍ BRÝLE

On: favorite Hit: 369
PROČ BYCHOM MĚLI NOSIT SLUNEČNÍ BRÝLE

Proč bychom měli nosit sluneční brýle

Sluneční brýle ještě mnoho z nás stále nenosí. Nosit bychom je ale rozhodně měli. Naše oči sluneční brýle ochrání před UV zářením a mají spoustu dalších výhod. 

Většina z nás už se nezapomene namazat krémem na opalování. Na oči ale ani dnes stále mnohdy nemyslíme. Jaké jsou hlavní důvody, proč nosit sluneční brýle?  

Sluneční brýle chrání oči před ultrafialovým zářením UVR

O negativních účincích ultrafialového záření už bylo napsáno mnoho. Existují 3 druhy UV paprsků, ale jen 2 z nich dopadají až na zemský povrch. UVC paprsky jsou absorbovány zemskou atmosférou, UVA a UVB paprsky jsou nebezpečné. UVA paprsky způsobují stárnutí kůže a vrásky. Přispívají k tvorbě kožních nádorů, jako je melanom, který je jedním z nejnebezpečnějších forem rakoviny kůže. UVB paprsky jsou příčinou spálení pokožky, šedého zákalu a negativně ovlivňují i imunitní systém.

Sluneční brýle chrání oči proti UV odleskům

Písek, chodník a podobný povrch, po kterém chodíme, odráží UV paprsky i pod deštníkem či slunečníkem. Reflexní povrchy brýlí mohou odrážet ty nejškodlivější UV paprsky. Sluneční brýle bychom navíc měli nosit už od útlého věku. Až z 80 % jsme vystaveni UV záření již v dětství při hře venku. Během let se pak zátěž nakumuluje a na našich očích je to znát.

Sluneční brýle chrání oči před prachem

Sluneční brýle zabrání tomu, aby se nám dostal do očí prach, pyl a nečistoty. Ochrana očí je nutná ve městě i v jiném prašném prostředí, třeba v přírodě i na pláži.

Sluneční brýle chrání oči před únavou a hlavu od bolestí

Pokud nenosíme na slunci brýle, za chvilku začneme v prudkém světle mžourat. To způsobuje napětí kolem očí a na čele, které vede k únavě očí a bolestem hlavy. Navíc se nám zbytečně tvoří vrásky. Navíc je to i o image. Díky slunečním brýlím můžeme reagovat na módní trendy a držet krok s módou.

Co musí splňovat sluneční brýle 

Sluneční brýle by vám měly nabídnout 100 % ochranu proti UVA i UVB záření. Měly by mít vysoce kvalitní a odolné obroučky. Pro pohodlné nošení by vám měly být upraveny přesně na šířku hlavy a pěkně sedět za ušima. Nikam by neměly sklouzávat a neměly by vás ani tlačit

Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec